Architectenbureau Prent

Over het bureau
Transformatie KRO studio kan van start!
PDF Afdrukken E-mail

Na een periode van 16 jaar is er eindelijk een doorbaak in de herbestemming van het voormalige KRO studiocomplex aan de Emmastraat in Hilversum. Eigenaar Stebru mag beginnen met de uitvoering van de plannen waar wij de restauratieplannen voor hebben gemaakt en zullen begeleiden.

thumb_KRO_bestaand

 

Laatst aangepast op dinsdag, 04 juli 2017 09:41
 
Eigentijdse architectuur

Het bureau bestaat uit 3 architecten: Edzard Prent (1971), Victor de Maret Tak (1974) en Dennis Heil (1977). Naast restauratiewerken realiseren wij ook eigentijdse ontwerpen. De wensen van de opdrachtgever staan centraal bij onze ontwerpen. U kunt bij ons terecht om deze wensen te laten vertalen in een prachtig ontwerp dat is uitgewerkt tot in het detail…Wij nodigen u graag uit om op deze website verder te kijken naar voorbeelden van ons werk zodat u een beeld krijgt van de diverse projecten.

 
Cultuurhistorie

Het merendeel van onze projecten betreft restauratie en herbestemming. Wij stellen ons tot doel om eerst kennis van de (bouw)historische context van de opgave op te doen alvorens een plan op te stellen. Kennis van bouwstijlen, materialen en bouwtechnieken is daarbij onmisbaar. Vanuit kennis van het gebouw en zijn context kunnen (on-)mogelijkheden worden gedefinieerd die helpen bij restauratie-, interventie- en ontwerpprocessen.

Wij hebben ervaring met veel verschillende typen erfgoed. Dit varieert van boerderijen, beschermde buitenplaatsen tot industrieel erfgoed. Ook met het bedenken en ontwerpen van nieuwe bestemmingen, het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoek en bouwhistorisch onderzoek hebben wij relevante ervaring. 

Voor de instandhouding van beschermd cultureel erfgoed zijn er verschillende subsidieregelingen. Het adviseren over subsidieregelingen en opstellen van subsidieaanvragen behoort tot onze basisvaardigheden.